Casele noastre sunt realizate in diferite modele si dimensiuni, din structura metalica sau din lemn invelita cu panouri sandwich termoizolante, geamuri si usi PVC si sunt de tip case locuibile (locuinte) si garaje rezidentiale.
Construcții case din panouri sandwich
Casele tradiționale din beton sau cărămidă nu mai sunt de ceva timp singurele opțiuni și tot mai mulți români aleg construcțiile alternative, cum sunt construcțiile de case din panouri sandwich. Cu aceste construcții, elementele fundamentale utilizate sunt panourile sandwich. Acestea au straturi exterioare din materiale solide (aluminiu, metal, lemn) și un miez de izolație termică (din poliuretan sau polistiren expandat).
Compania noastră realizează construcții de case din panouri sandwich. După ce se planifică și proiectează casa, se aleg dimensiunile, modul de compartimentare a spațiului, diverse detalii tehnice. Panourile sandwich sunt executate în fabrică și apoi transportate în siguranță la locul de instalare ca și componente prefabricate sau ca panouri complete. Prin metode variate de prindere (lipire, cu șuruburi, cu sisteme speciale de prindere), panourile se fixează între ele pentru a se realiza structura casei, ridica pereții, planșeele, instala acoperișul. După ce se realizează structura de bază, se vor monta instalațiile de electricitate, de încălzire, de canalizare, sanitare. Echipa va tencui, vopsi, monta ușile și ferestrele, mobilierul. Casele din panouri sandwich sunt predate clienților doar după o ultimă verificare amănunțită.
Casă pe structură metalică învelită cu panouri sandwich
Echipa noastră execută rapid și sigur case pe structură metalică, acoperite cu panouri sandwich. Structura acestor case este din metal și servește ca suport pentru panourile sandwich ce formează învelișul exterior. Tehnologia de construire și materialele utilizate fac casele din panouri sandwich metalice durabile, solide și sigure.
Compania noastră execută case din panouri sandwich la dimensiuni, aspecte, finisaje variate. Structura metalică este fabricată din aluminiu sau oțel și oferă stabilitate și rezistență casei, fiind posibilă realizarea unor spații deschise. Pentru panourile sandwich se utilizează un miez izolant (polistiren expandat sau spumă de poliuretan), iar straturile de exterior sunt din material metalic (aluminiu sau oțel galvanizat). Durabile, cu instalare rapidă, rezistente la foc, intemperii și deteriorare, aceste case sandwich pot fi modificate și extinse ulterior fără a fi afectată major integritatea structurii.
Case tip sandwich din lemn
Casele tip sandwich din lemn sunt construcții tot mai căutate datorită prețurilor convenabile, aspectului călduros al caselor. Structurile caselor sunt prefabricate și casele din lemn sandwich se bucură atât de calitățile estetice și izolante ale lemnului, cât și de avantajele sistemului modular de construire. Pentru panourile de perete, planșee, acoperiș se pot folosi componente prefabricate. Casele cu panouri sandwich din lemn se construiesc rapid și ușor.
Miezul izolator (polistiren expandat, spumă de poliuretan) al panourilor sandwich este acoperit de material lemnos. Se folosește lemn tratat, care rezistă la factori de mediu, insecte, umezeală. Casele tip sandwich din lemn sunt eficiente energetic datorită proprietăților izolatoare ale panourilor sandwich, dar și structurii etanșe. Iarna, casele tip sandwich de lemn sunt călduroase, iar vara nu lasă căldura să intre la interior, fiind răcoroase. Mai mult, impactul caselor tip sandwich asupra mediului este redus, lemnul fiind un material regenerabil, ușor de procurat.
Case tip sandwich la cheie
Casele tip sandwich la cheie sunt case livrate complet finisate și dotate, permițând locatarilor să se mute în ea imediat după predare. Casele din panouri sandwich la cheie se ridică prin tehnologia panourilor sandwich și au finisajele de interior și exterior complet finisate. În casele din sandwich la cheie se află tencuieli, pardoseli, vopseluri, pereți finisați, parchet sau placări cu gresie și alte detalii care oferă funcționalitate pentru casă.
Clienții primesc case sandwich la gata care includ instalațiile electrice, instalațiile de încălzire (răcire), conducte, echipamente variate (prize, întrerupătoare, etc). Panourile sandwich oferă izolare fonică și termică ceea ce sporește nivelul de confort. Eficiența energetică a caselor din sandwich la cheie este bună, datorită izolației termice, a sistemelor de încălzire (răcire) montate. Atunci când optează pentru o casă sandwich la cheie, clienții primesc o imagine clară despre prețul final. Riscul unor costuri neprevăzute este minim cu aceste case sandwich la gata, iar experiența construirii de casă este una mai puțin stressantă pentru cumpărător.
Case din panouri sandwich cu etaj
Casele din panouri sandwich cu etaj au cel puțin un nivel și oferă, prin urmare, mai mult spațiu locatarilor. În casele sandwich cu etaj se poate realiza o configurare clară a spațiilor cu funcții diverse. De obicei, parterul casei sandwich cu etaj este destinat zonei de zi (living, bucătărie, spațiu de luat masa), iar etajul este pentru activitățile de odihnă, relaxare și chiar pentru depozitare. Casele din panouri sandwich cu etaj pot fi oferi acces la peisaje frumoase și permit luminii naturale să intre. Etajul poate fi dispus pentru a oferi vedere panoramică sau acces la balcoane și terase.
Din moment ce zonele de zi și dormitoarele sunt amplasate pe niveluri distincte, casele din panouri sandwich cu etaj asigură o separare clară a funcțiilor, confort sporit și intimitatea necesară odihnei. Folosirea panourilor sandwich aduce izolație termică și fonică superioară, atât pentru parter, cât și pentru etaj. Casele din sandwich cu etaj pot fi realizate în diverse stiluri arhitecturale și pot fi personalizate așa cum își doresc clienții. Se pot alege planurile de etaj, modul de distribuire a spațiilor, numărul de camere. Casele sandwich cu etaj au scări interioare sau exterioare, pentru facilitarea accesului de la un nivel la altul, iar scările sunt gândite pentru a fi sigure și ușor de folosit.
Modele case sandwich
Casele cu panouri sandwich se pot realiza într-o mare varietate de modele, stiluri arhitecturale, configurări, finisaje și aspecte. Un model popular este casa sandwich tip ranch, care are un singur nivel și un design compact. Acest model de casă este potrivit pentru familiile care doresc acces facil la toate camerele și nu doresc să aibă etaj.
Cu origini în arhitectura colonială, casa sandwich de tip colonial are, de obicei, o fațadă simetrică, acoperiș în patru ape și coloane elegante. Farmecul clasic, eleganța subtilă sunt calități ale casei din sandwich de tip colonial. Clienții atrași de stilul modern pot opta pentru casele din panouri sandwich de tip contemporan. Aceste case au un aspect minimalist, design modern, cu linii drepte și fațade netede. Casele din panouri sandwich de tip contemporan se evidențiază cu materialele folosite, preponderent sticlă și metal.
Garaj panouri sandwich
Garajul din panouri sandwich este o construcție realizată pentru a se depozita autovehicule și alte obiecte într-un spațiu sigur, protejat de elementele naturale. De obicei, garajul din panouri sandwich este realizat din panouri sandwich pentru pereți și acoperiș, astfel că izolarea termică și fonică sunt superioare. Panourile sandwich sunt solide și rezistente la factorii de mediu (umiditate, coroziune, impact), astfel că mașinile sau obiectele depozitate la interior sunt bine protejate.
Panourile sandwich sunt ușor de asamblat, de aceea instalarea garajului este rapidă și eficientă. Timpul de construire a unui garaj din panouri sandwich este redus, garajul putând fi folosit mai repede. Se folosesc panouri sandwich etanșe, cu rezistență la apă, de aceea riscul infiltrărilor de apă și al umidității pentru garajele din panouri sandwich este redus. Astfel, mediul la interiorul garajului va fi uscat și sigur. Garajele din panouri sandwich pot include uși de acces și ferestre, conform nevoilor clienților. Se pot folosi uși culisante, batante, de tip rulou, iar ferestrele vor permite accesul luminii naturale la interior. Personalizarea garajului din panouri sandwich se realizează conform nevoilor, preferințelor clientului și se pot alege diverse finisaje, dimensiuni, culori, accesorii suplimentare pentru garaj.
Întrebări frecvente despre case sandwich
Ce avantaje și dezavantaje au casele din panouri sandwich?
Casele din panouri sandwich prezintă numeroase avantaje:
- Asigură izolație termică superioară datorită miezului izolant ce menține temperatura interioară plăcută tot anul.
- Oferă bună izolație fonică pentru că blochează accesul zgomotului exterior.
- Sunt rapid de construit, panourile sandwich fiind prefabricate și asamblate pe șantier.
- Sunt durabile și rezistente, panourile sandwich fiind realizate din materiale durabile (aluminiu, oțel galvanizat) ce protejează împotriva factorilor de mediu( umezeală, furtuni, cutremure, diverse calamități naturale).
- Oferă flexibilitate în design, panourile sandwich putând fi tăiate, modelate în diverse dimensiuni și forme, pentru flexibilitate sporită în design.
- Permit economii financiare datorită izolației termice și reduc consumul de energie pentru încălzire și răcire.
- Asigură un mediu de viață sănătos, cu risc redus de apariție a igrasiei, mucegaiului, poluării interioare.
Cu toate că prezintă numeroase beneficii, casele din panouri sandwich au și câteva dezavantaje:
- Cost inițial mai mare, din cauza materialelor folosite și a tehnologiei de producere a panourilor sandwich.
- Limitări la personalizare privind anumite elemente de design.
- Au nevoie de fundație potrivită, solidă, pentru a se susține greutatea structurii.
- Rezistența la foc este limitată, fiind necesare măsuri adiționale de protejare împotriva incendiilor.
- Durabilitatea pe termen lung poate fi problematică, factori diverși (intemperii, coroziunea, deteriorarea mecanică) putând afecta integritatea panourilor.
- Impactul asupra mediului poate fi semnificativ din cauza materialelor care pot conține substanțe chimice.
Cât costă o casă din panouri sandwich?
Dimensiunile casei, design-ul, specificațiile tehnice, finisajele, regiunea geografică și diverși factori de personalizare vor influența costul final pentru casa din panouri sandwich. În țara noastră, casa din panouri sandwich poate costa de la 500 euro pe metru pătrat și poate ajunge până la 900 euro pe metru pătrat, conform nivelului de finisare, al particularităților proiectului, echipamentelor incluse.
Fiecare proiect este unic și poate avea anumite specificații personalizate ce se vor reflecta în prețul final. Taxe de autorizare, fundație, instalațiile și finisajele interioare pot crește semnificativ costul final. Consultați un reprezentant pentru estimare de preț pentru casa din panouri sandwich dorită.
Trebuie proiect pentru casa din panouri sandwich?
Orice casă din panouri sandwich are nevoie de un proiect arhitectural. Realizat de un arhitect sau un inginer structurist, proiectul include design-ul casei, planuri și specificații detaliate, dimensiuni, compartimentarea spațiului, numărul de camere, etc. Pe baza proiectului, se vor întocmi și planurile detaliate pentru casă ce includ planurile de fundație, planul acoperișului, al etajelor, al instalațiilor, structura, etc.
Trebuie autorizație pentru casa din panouri sandwich?
Autorizația de construire este necesară pentru a se ridica o casă din panouri sandwich. Autorizația de construire este documentul oficial pe care îl emit autoritățile locale pentru a confirma legalitatea și respectarea normelor și a planurilor urbanistice curente. Pentru emitereea acestei autorizații, trebuie consultată autoritatea locală responsabilă și furnizate diverse documente (studii de fezabilitate, avize, desene amănunțite, planuri, etc).
Merită să alegi o casă din panouri sandwich?
Pentru mulți clienți, casa din panoouri sandwich este casa visată. Cu termen scurt de finalizare, bună eficiență energetică, izolată termic și fonic, casa din panouri sandwich poate fi dimensionată, configurată și finisată cum dorește clientul. Dacă doriți casă din panouri sandwich la preț convenabil, contactați cât mai curând echipa noastră.